Црвени крст НБГД септембар 17, 2019 Нема коментара

Црвени крст Нови Београд је обележио Светски дан прве помоћи, 14. септембра 2019. године. Овогодишњa порука Светског дана прве помоћи гласи: ,,Свако има право“. Ове године уличну акцију смо организовали  за грађане испред ТЦ Стари Меркатор  заједно са члановима Омладинске теренске јединице. Циљ наше акције је презентација пружања прве помоћи, скретање пажње на основне технике и поступке пружања прве помоћи. Чланови екипе прве помоћи  демонстрирали су кардиопулмоналну реанимацију, технкике превијања и постављање повређеног у бочни положај за опоравак заинтересованим грађанима, који су имали прилику и да сами пробају и увежбају поступак.  

Такође обележавање Светског дана прве помоћи посветили смо  и новим младима волонтерима, члановима Омладинске теренске јединице, за које је организована трибина у нашем Центру за обуку из прве помоћи, Џона Кенедија 12, на којој су се упознали са основним циљем и значајем прве помоћ. 

Такође у сарадњи са Црвеним крстом Београда и Планинарским савезом Србије, наши чланови Омладинске теренске јединице, чланови екипа за пружање прве помоћи, су учествовали у реализацији манифестације ,,Дан пешачења 2019.“ која је одржана у Звездарској шуми. Дан пешачења је спортско рекреативна манифестација коју организују планинарски клубови под покровитељством Планинарског савеза Србије уз подршку Министарства спорта и Секретаријата за образовање Града Београда. Циљ манифестације је подстицање здравих животних навика, указивање на значај кретања за унапређење здравља и радне способности.