Црвени крст НБГД мај 10, 2019 Нема коментара

Црвени крст Нови Београд је у области давалаштва крви, реализовао конкурс ,,Крв живот значи“. Тема конкурса јесте промоција добровољног, анонимног и неплаћеног давалаштва крви и садржи три категорије: ликовни, литерарни рад и видео формат.

Црвени крст Нови Београд је обезбедио награде за прва три места из сваке категорије а свечано уручење награда је организовано у свечаној сали ОШ ,,Марко Орешковић“ 10.05.2019.године у сусрет Националном дану давалаца крви Републике Србије.

На нивоу Црвеног крста Београда  ученик Вук Обрадовић 5/1 из ОШ ,,Борислав Пекић“ је освојио  3.место у категорији литерарних радова од 5. до 8.разреда и  ученица Јелена Спасић 2/3 из X Гиманзије ,,Михајло Пупин“ освојила је 3.место у категорији литерарних радова средње школе.

На нивоу Црвеног крста Србије ученик Вук Обрадовић 5/1 из ОШ ,,Борислав Пекић“ је освојио 1.место у категорији литерарних радова од 5. до 8.разреда и одељење 2/3 ОШ ,,Милан Ракић“ је освојио 1.место у категорији видеа од 1. до 4.разреда основне школе.